11 Temmuz 2012 Çarşamba

Kahvaltı

Yola çıktığımızda sabah mavisi vardı. Ben adını bilmiyorum ah bu kuşlar, ne gevezeler öyle. Baldırlarım ağır ağır açılıyor. Omzum kasılıyor. Böbreklerimi sonradan monte etmişler gibi yan karnıma.
Yokuş yukarı bisiklet sürmek, 10 Amasya elması yemeğe eşdeğerdir diyor magazin basını. Hayır, bununla ilgilenmiyorlar tabi. Beynime aşırı pompalanan kan, temiz havada saçmalatıyor sadece.
İş yerinde "fazla" dekolte, yırtık kot, dağınık saç, sürç-ü lisan... yasak. Ne çok kahve içmişim öyle, neden kahvaltı etmemişim, içime atlet giysem üşümezmişim, yarım kalan yemeğimi köpeklere vermeseymişim.. çünkü var ya; saat 3 sularında çok acıkırmış insan...
Her Türk ferdinin içinde tüp çokokrem kıvamında bir ebeveyn saklı. Çantana mantana atar da görmezsen, fışkırıp mahveder iç aksanlarını. Bu yapışkan tehlikeyi asla gözardı etmemek lazım. Açıklama kapanındaki ezine peynirine de kanmamak lazım.
Mutlu olmak çok kolay tabi. Mesela ben yokuş aşağı bisiklet sürerken bir de Mirkelam şarkıları dinlerken çok mutlu oluyorum. Fakat yokuş aşağı fütursuzca inmek, şarkıları fütursuzca dinlemek gerek. Şimdi benim ayağım şuraya sıkışsa, toprak yoldaki taşlar yüzüme gözüme saçılsa, kan revan içinde kalsam..yakında hastane de yoktur. Yanımdaki adam çoktan gidip bir gölgeye uzandı, o çalı hareket ettiyse, hamilime yazılan çekler karşılıksız çıkarsa, güvendiğim o bikaç kişi de.. N'aparım sonra.


"Bir tarlaya kemeken ekmişler.İki kürkü yırtık kel kör kirpi dadanmış.Biri erkek kürkü yırtık kel kör kirpi,öteki dişi kürkü yırtık kel kör kirpi.Kürkü yırtık erkek kel kör kirpinin yırtık kürkünü,kürkü yırtık dişi kel kör kirpinin yırtık kürküne;kürkü yırtık dişi kel kör kirpinin yırtık kürkünü,kürkü yırtık erkek kel kör kirpinin yırtık kürküne eklemişler."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder