25 Ekim 2013 Cuma

Hırdavatçı Anti Tartar

Bilmemne Sanat Galerisinde 2. kat güvenlik görevlisiymiş adam.
"Tablolar ve çatal ve bıçak ile yorgan.. Dumpçapor Fıstıkstar'ın retrospektifine ait. Ziyaretçiler burdan çıkınca genellikle mandalina aromalı midye tava yemeye giderler. Karşıdaki ara sokakta kır kahvesinden bozma bir yer var. Kemiksiz Esnaf Lokantası. A bu arada, buralarda hiç bakkal yok. O dediğiniz leblebi şekerlerden alamazsınız. Berber de yok ama, dilerseniz birkaç ay sonra Şubat modası gereğince kesebilirim favorilerinizi."
Sonra sanki bu adam, sokak ortasında yıkılan heykelin yerinde çalan punk rock grubunun bateristi gibi çarptı göze. Tek kulağında bir kulaklık varmış, bu nedenle de benzetmiş olabilirler. Çaldıkları şarkı, iş yerinde kendisine sigorta yapılmasını kati surette reddeden bir kadından bahsediyormuş. İnsanlar, durup kırk saniyelik videolar çekmişler. Gördüğümde bakacağım leblebi şeker ile aynı adam mı diye.. Belki de unuturum o zamana kadar.
Sonra, tüm şarkılar bitince, sokak ortasındaki bateriyi, sabah 7'ye kadar askıdaki cipsleri mavi bezle örten bakkal gibi örtmüş. İlkokullara kahvaltı niyetine taso satıyormuş işte bu adam. baterist. bakkal. güvenlik görevlisi. sigortasız midyeci. hırdavatçı.
Görürseniz mutlaka durdurup bir şarkı isteyin, ismen bilmez belki beni ama; onun adı Tartar.




3 yorum:

  1. Mandalina aromalı midye tava :'(

    YanıtlaSil
  2. :) canın mı çekti Tümsevcik?

    YanıtlaSil
  3. eheh :) yeni görüyorum yorumu, midye tava için evet, mandalina aroması için hayır sanırım. ^^

    YanıtlaSil